Jøtul F 602 ECO – en lille brændeovn med stor personlighed
Jøtul F 602 er en af vores store klassikere. Med sit tidløse design fra 1940 og moderne forbrændingsteknologi bliver denne brændeovn ikke kun et flot fokuspunkt i indretningen, den bliver din trofaste følgesvend, der giver dig ægte varme, du altid kan stole på, i mange år fremover.
Lille brændeovn – stor klassiker
Jøtul F 602 bliver omtalt som en af vores virkelig store klassikere. Den blev tegnet af arkitekterne Blakstad og Munthe Kaas og blev udsmykket af billedhuggeren Ørnulf Bast i Oslo i 1940. Blakstad og Munthe Kaas har gjort et godt stykke arbejde, for siden lanceringen i 1940 er der solgt over 2 millioner eksemplarer af Jøtul F 602.
Brændeovn lavet i solidt støbejern
Jøtul F 602 ECO er lavet i solidt støbejern. Brændeovne i støbejern er ekstremt holdbare, det er nemt at udskifte dele i dem, og de beholder faconen efter mange års brug. Og så kan støbejern genanvendes. En vigtig del af råvarerne i vores produktion er gamle, genanvendte støbejernsovne, der smeltes om. I princippet bliver de returnerede ovne transporteret ind på fabrikken i den ene ende og kommer ud som moderne, rent brændende udgaver i den anden ende.
Moderne forbrændingsteknologi halverer brændeforbruget
Med korrekt fyring og tørt brænde kan denne rent brændende brændeovn nå op på en virkningsgrad på hele 81 %! Det vil sige, at du får meget mere varme pr. stykke brænde. Til sammenligning har mange gamle brændeovne en virkningsgrad omkring 50 %.
Sådan fyrer du rigtigt op med Jøtul F 602 ECO i 4 trin:
Læg to større stykker brænde ned på brændkammerets bund.
Læg mindre brændestykker i lag på kryds og tværs oven på hinanden. Husk, at der skal være lidt afstand mellem brændestykkerne, så der kan komme luft ind.
Top op med optændingsbriketter.
Tænd op fra toppen, og lad flammerne arbejde sig nedad, så gasserne brændes af.
Mere miljøvenlig
I brændeovnen er der en luftkanal, der fører luften op i toppen af brændkammeret. På den måde brændes de uforbrændte gasser af, så brændeovnen bliver mere miljøvenlig. Der er også udviklet et særligt luftsystem, hvor der sendes kold luft ind i opvarmningszonen, hvor den opvarmes og derefter sendes ud i lokalet.
Oven på F 602 er der en kogeplade, der kan bruges til madlavning eller til varme drikke. Det er en funktion, der har været elsket helt fra gammel tid og stadig er det i dag.
Vi udviklede kogepladen til Jøtul F 602 ECO med et varmegitter på undersiden, der hjælper med at absorbere varmen fra røgen og flammerne. Resultatet er en effektiv og forbedret kogeplade.
Terje Agard projektingeniør hos Jøtul
Vis dine kokkekunster med en ekstra kogeplade
Som ekstraudstyr kan du vælge at få en ekstra kogeplade bagest (medmindre du af monteringsmæssige årsager er nødt til at have et topudtag). Hvis du kan lide at lave mad over ægte varme fra brændeovnen, hvorfor så ikke udvide "køkkenet" med en ekstra kogeplade? Med to kogeplader er du godt rustet til at lave et lille festmåltid både til morgenmad, frokost og aftensmad. Må det smage dig!
Se, hvad andre har lavet på deres Jøtul F 602:
Jøtul F 602 er en favorit på Instagram, og vi elsker at se, hvordan vores følgere deler billeder af mad, de har lavet på deres Jøtul F 602.
Jøtuls bestsellere opdateres for at følge med i tiden, og Jøtul F 602 er et ikon, der også har sin eksistensberettigelse fremover. Vi har også gjort det nemmere at udskifte den gamle F 602 med den nye F 602 ECO. Hvis du gerne vil skifte til en mere miljøvenlig version af den populære F 602, kan vores forhandlere hjælpe dig med det.